Goede Doelen

Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond is gegaan.

 

Hervormde Kerk Katwijk - Onderhoud Orgel 

In 1979 is door Jaap van Rijn als orgeladviseur voor de hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee, een orgelcommissie geïnitieerd, met als doel een nieuw orgel te bouwen in de bestaande orgelkas van Daniel Nolthing uit 1822 en geld te werven voor dit gigantische project.

"De orgelkas moest geheel gerestaureerd en/of vernieuwd worden, op voorwaarden dat ik tegen materiaalkosten het zelf als vrijwilliger zou uitvoeren (ben zelf namelijk ongeveer 20 jaar orgelbouwer geweest). Uiteindelijk kwam het er op neer dat 80% van de orgelkas vernieuwd moest worden. Dit is een zware klus geweest, de nieuwekast delen zijn allen door mij in een meubelmakerij in den Haag gemaakt. Bij het plaatsen werd ik gesteund door een werkgroep van 6 personen die dit ook belangeloos deden, gedurende 3,5 jaar waren we iedere woensdagavond te vinden in de Nieuwe Kerk.

"De meeste mensen weten niet, dat toen ik een voorstel deed bij de kerkvoogden het orgel volledig te vernieuwen, dat het mij vooral te doen was om een samenzang orgel te plaatsen. Natuurlijk kun je er ook concerten op gegeven, maar het orgel is gebouwd voor de erediensten in de Hervormde Gemeente." - Jaap van Rijn


Stichting De Wegwijzer - Evangelisatiewerk in Almere
Met de mannenzang supporten we van harte het evangelisatiewerk wat gedaan wordt onder de jongere generatie in de stad Almere. De stad waar onze dirigent en zijn vrouw wonen en werken. Een stad met 60.000 jongeren, waar nog geen 1% de liefde van Christus kent. Dit jaar halen we geld op om het werk onder de jongeren mogelijk te maken!Christenen voor Israel - Noodactie: voedselhulp voor Joden in Oekraïne

Het team van Christenen voor Israël is dag en nacht in touw om de Joodse gemeenschappen in Oekraïne te voorzien van voedselpakketten. Met name de ouderen kunnen niet rondkomen van hun schamele pensioentje. Ze leven in diepe armoede. Voor iedere 10 euro kunnen we een voedselpakket van ca. 11 kilo met allerlei gezonde en noodzakelijke voedingsmiddelen uitdelen aan duizenden Joden die in diepe armoede leven.

 

Stichting Jacob - Kinderen in Uganda 

Dankzij de opbrengsten van de verkoop van oude opnames van Mannenzangavonden krijgt Stichting Jacob de kans Awamu financieel te ondersteunen. Awamu steunt voogden en kwetsbare kinderen met een opleiding, het vergaren van vaardigheden en het verbeteren van de gezondheid.

Onderwijs speelt een belangrijke rol bij beschermen tegen de ziekten die arme gemeenschappen en families teisteren. Stichting Jacob biedt schoolgeld, uniformen, schoenen, boeken en pennen aan de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap om ervoor te zorgen dat ze de opleiding krijgen die hun vaardigheden en levenskansen vergroot. Daarnaast worden voogden, kwetsbare jonge vrouwen en kinderen getraind om samen te werken en nieuwe vaardigheden te leren voor betere inkomsten. We moedigen vrouwen en kinderen aan om te beginnen met sparen en geven hen een helpende hand om hun eigen bedrijf te starten en de controle over hun leven terug te krijgen.