Over

Mannenzang in Katwijk
De 'Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannenstemmen samen zingen. Al ruim 20 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Jaap van Rijn op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. De lang gekoesterde wens van deze organist van de Nieuwe Kerk is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. In april 2018 heeft Jaap van Rijn de klavieren overgedragen in de handen van Marco den Toom.

CD-opnamen
De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond is gegaan.

Begeleiding
De mannenzang wordt in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van de ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist/wijkpastor in Almere. Bert stelt de programma's samen en is verantwoordelijk voor de diverse bovenstemmen.

Marco den Toom begeleid vanaf november 2018 de zangavonden op het grote ‘Van den Heuvel-orgel’. 

Naar aanleiding van het gekozen thema worden de verbindende teksten tussen de liederen worden door een predikant uitgesproken. 

Zangavonden
Voor toegang tot de mannenzangavonden is het noodzakelijk om kaarten te komen. Helaas zit hier een prijskaart aan om dit georganiseerd te krijgen. Een bijdrage in de collecteschaal voor de andere onkosten en de doelen die we met de Stichting steunen wordt bijzonder op prijs gesteld. Hiermee worden de kosten die de organisatie maakt voor de kerkhuur, promotie en drukwerk gedekt.

Om zeker te zijn van een goede plek in de kerk raden wij u aan op tijd aanwezig te zijn. De deuren gaan altijd om 19.00 uur open. Voor aanvang kunt u een kleine maaltijd eten in Kerkelijk Centrum ‘Het Anker’ aan de Voorstraat, tegenover de Nieuwe Kerk. Hier is ook een toilet. Kijk voor meer informatie op de website www.hervormdegemeentekatwijk.nl.